bridestowe, house refurb & spatial planning

dartmoor, devon 2020

We created a number of options to meet our clients needs but we also pushed the boundaries by looking at the benefit of an extension to the ground floor of their home. This extra space was to meet the clients love of entertaining,  growing the size of their kitchen and dining area whilst capitalising on the fantastic views of Dartmoor from the rear of the property. On the first floor we combined the current master bedroom with a box room to create a master suite with the walk-in wardrobe and ensuite that the clients desired  but hadn’t been able to visualise.

what we did

Boaz Studio worked closely with the clients to understand what they needed for their home to work better for them. This included talking to them about how they currently used each space and what they wanted to get from the renovation, walking around their house to understand how the spaces were currently used and also to see the potential in how we could help their home work better for them.

brief

Our brief was to develop a layout proposal and mood boards for our clients who wanted to adapt their house so that it was more suitable to their needs and requirements.

process

We started by reviewing their current layout and understanding what worked and didn’t work and the basic requirements of what the client wanted to get from their home. Following this we sketched various layout proposals of each floor, understanding the benefits of each before taking the best adaptations to the client.

results

Working with a structural engineer and builder we were able to finalise comprehensive plans and interior proposals that adapted the clients home to suit their needs. We managed to include a master suite, ground floor extension to increase their entertaining space and the adaption of their current garage into a laundry/utility room and a downstairs WC.

a creative team that achieve results...

Boaz Studio Services

"You have been incredibly instrumental in the first part of this project and given us inspiration on how best to utilise our space, giving us vision on layout, design, style and colours. You are very skilled at what you do !!"

5/ 5 Stars

"Boaz Studio came in to advise on the complete refurbishment of the communal space here at Sunley Orford House, a purpose-built block of quality retirement housing in the centre of Truro. Having listened thoroughly to the design brief he provided well thought out advice on materials, colours and decoration with options that not only bring a more contemporary feel but will revitalise the space for the future. His thought and attention to detail was appreciated by all involved."

5/ 5 Stars

"I found boaz studio to be the perfect combination of design ideas and down to earth sense. They opened my eyes to aspects I hadn’t considered and delt with problems in creative ways."

5/ 5 Stars

"Stephen managed to build a true understanding of what we wanted and embed that in his conceptual designs. When we first saw those designs for a fresh and contemporary take on the heritage library, we knew that we would be creating something special."

5/ 5 Stars