office space for bigg

inspired by contemporary comic art, 2019

A short two-week mini project to propose an office space for Bigg, a globally recognised digital marketing agency. Inspired by contemporary comic art, the space included a reception, 2 different sized meeting rooms, staff breakout space with kitchen, mother’s room/quiet room, comms, ‘big bolt’ office space, and print area, all on one floor level within an office block.

What we did

Five fully rendered 3D visuals demonstrate surface treatments and furniture layouts in the different zones. These are part of a package which included technical drawings and bespoke furniture designs.

Brief

As a young fast-growing business, Bigg expected to expand from 20 to 30 personnel within the following year. They needed a space to not only demonstrate how this could be achieved spatially, but also to help them attract and retain young talented graduates. The proposal was to reflect a collaborative, energetic and professional image where technology is a key factor in daily tasks.

Process

The company’s brand identity included a superhero inspired tagline “every superhero needs a sidekick.” Inspired by the graphic style of David Mazzucchelli’s 2009 graphic novel Asterios Polyp – a contemporary take on retro comic illustration, we decided to take this and apply it as the primary concept to the proposal. The design showcased several examples of bespoke furniture directly inspired by this concept, including a large coworking desk in the shape of a lightning bolt, mini bolt tables fabricated in 100% recycled aluminium with different work heights, and fold up shelf desks for flexible use. Sustainability was a big factor in decision making, often demonstrated in metal materials which reflected the lightning bolt scheme. The print area – rather unusually – became a feature in the space, by including furniture entirely made from paper pulp.

Results

A fresh approach on comic book superheroes, applied to an office interior. The body of work was compiled into a digital presentation. This project showcases a fun and innovative approach to office design, with a big focus on social and environmental sustainability.

a creative team that achieve results...

Boaz Studio Services

"You have been incredibly instrumental in the first part of this project and given us inspiration on how best to utilise our space, giving us vision on layout, design, style and colours. You are very skilled at what you do !!"

5/ 5 Stars

"Boaz Studio came in to advise on the complete refurbishment of the communal space here at Sunley Orford House, a purpose-built block of quality retirement housing in the centre of Truro. Having listened thoroughly to the design brief he provided well thought out advice on materials, colours and decoration with options that not only bring a more contemporary feel but will revitalise the space for the future. His thought and attention to detail was appreciated by all involved."

5/ 5 Stars

"I found boaz studio to be the perfect combination of design ideas and down to earth sense. They opened my eyes to aspects I hadn’t considered and delt with problems in creative ways."

5/ 5 Stars

"Stephen managed to build a true understanding of what we wanted and embed that in his conceptual designs. When we first saw those designs for a fresh and contemporary take on the heritage library, we knew that we would be creating something special."

5/ 5 Stars